logotype
image1 image2 image3 image4 image5

Bemutatkozom

 

Sziasztok!

Nagy örömömre szolgál, hogy elkészült önálló web oldalam. Számtalan levelet és mailt kapok Tőletek, amiben személyes kérdéseket tesztek fel Nekem. Ezért úgy döntöttem, hogy a web oldalam "biográfia" menüjében nem sablonos önéletrajzot  írok magamról, hanem megpróbálok úgy bemutatkozni Nektek, hogy minden olyan dolgot megtudjatok Rólam, amik általában kérdésként merülnek fel velem kapcsolatban.

Fásy Zsüliett vagyok, 1998. február 11-én születtem Budapesten. Sokan csak Zsülikeként említenek, amit ma már tudatosan szeretnék átváltoztatni Zsüliettre. 15 éves múltam, úgy érzem a "Zsülike" már nem én vagyok. Amíg kicsi voltam, természetes volt, hogy kicsinyítőképzővel becézzenek, de ma már középiskolás, lány lévén úgy gondolom, sokkal jobban illik a Zsüliett név. Persze a nénik és bácsik még mindig Zsülikéznek, hiszen számukra még gyerek vagyok. Hosszú folyamat lesz a teljes átalakulás, de képzeljétek el, milyen lenne, ha felnőtt koromban - amikor is orvos szeretnék lenni - az lenne kiírva a rendelőre "Dr. Fásy Zsülike":) Azért ez egy kicsit vicces lenne:) De határozottan törekszem és teszek is azért, hogy az évek múlásával  mindenki számára Fásy Zsüliett legyek.

 

Azt gondolom a szüleimet nem igazán kell bemutatnom Nektek, hiszen édesapámat Fásy Ádámot, szerintem mindenki ismeri, édesanyámat pedig ha arcról nem is, de nevéről, hogy Fásyné Marika, már mindenki hallott. Ők azok, akik számomra a legfontosabbak a világon, hiszen tudom, ma már tudom, hogy minden amit tesznek, értem, értünk teszik. Rengeteget dolgoznak, nincsenek a munkában napszakok, vagy hétköznapok, hétvégék, de arról mindenek felett gondoskodnak, hogy a munka csakis a családi boldogság után lehet a legfontosabb. Nagyon sok időt töltök együtt a szüleimmel, hiszen a hétvégék általában a fellépésekről szólnak, de mindig beiktatunk valami kis pluszt, amolyan családi programot. Amikor lehetőség adódik arra, hogy otthon töltsük a hétvégét, azok is élménnyel teli napok, hiszen mind hárman kivesszük a családi munkából a részünket és a szabadidőt pedig együtt töltjük. Imádom a szüleimet, ők is imádnak engem, így teljes a családi szeretet.

Sokan érdeklődtetek az iskolai tanulmányaim után, rengeteg téves infó jelent meg ezzel kapcsolatban velem, így most letisztázom veletek, hogy nem vagyok csodagyerek, sem pedig egy magányos tinédzser. Valóban magániskolában végeztem el az általános iskolát és most a középiskolát is magántanulóként végzem, de úgy gondolom ez semmiféle hátránnyal nem jár. Sőt! Szerintem csak előnyei vannak, hiszen mindaddig amíg egy általános iskolában közel húsz diák tanul egy órán, addig Nekem a magániskolában egymagamnak tanítják azt a bizonyos tananyagot, így bármit nem értek, vagy bármiről kérdésem van, azonnal tud segíteni a tanár. Ettől függetlenül vannak osztálytársaim, akikkel a szüneteket együtt töltjük, de külön programokat is szervezünk, mint például az osztálykirándulás. Hogy miért lettem magántanuló? Egyszerű a válasz: azért mert a szüleim munkabeosztása mellett nehezen lett volna egyeztethető a reggel 8-as iskola kezdés. Azt viszont nem szerették volna, ha lemaradok egy- egy óráról, vagy éppen egy -egy napról, így célszerűbb volt a magánzás, ami annyiban különbözik a sima iskolától, hogy rugalmasság van, egyeztethetők a tanítási órák. Tehát nem azért vagyok magántanuló mert különc lennék, vagy csodagyerek, vagy esetleg mert "Fásy Ádám lánya vagyok", hanem egyszerűen a mindennapjaink összeegyeztetéséhez erre volt szükség.

 

A legtöbben arról szoktatok érdeklődni, hogy vannak- e barátaim, van -e szabadidőm amit velük tölthetek? Hát persze, hogy van, sőt ebben is sokat segítenek a szüleim, hiszen a heti program összeállításkor engem is megkérdeznek, hogy milyen terveim vannak a következő hétre. Így ha a barátnőmmel mozizni, vagy csak plázázni szeretnék, ők ezt tiszteletben tartják és ehhez igazítják a többi, kötelező programunkat. Nagyon sok barátom van nekem is, bár be vallom őszintén, van akivel szorosabban, van akivel lazábban tartom a kapcsolatot, de ez csak is távolság függvénye, hiszen vannak vidéki barátaim. Ugyanúgy mint minden más velem egykorú gyerek, én is szeretek mozizni, hülyéskedni, sőt, én is ha tehetem egész este a gép előtt ülök, és chatelek a barátokkal.Ezenkívül fontos megemlítenem egyik hobbimat, a főzést. Tudom, sokan nem szeretnek az én koromban a konyhában tenni - venni, de én kimondottan szeretek. Édesapámról sokan tudják, hogy mesterien főz, saját, önálló receptjei is vannak. Már egészen kicsi koromban csatlakoztam mellé a konyhába, ő pedig türelmesen mutatott be minden egyes főzési technikát, minden fűszert, élelmiszert megismertetett velem. Az idő múlásával már azon vettük észre magunkat, hogy rendszeresen együtt készítjük az ebédet vagy a vacsorát. Megszerettem a főzést, ez is egy igazi művészet és ebben és épp úgy örömömet lelem, mint az éneklésben. Ma már büszke vagyok arra, hogy édesapámnak és az ő türelmének köszönhetően el tudok készíteni rengeteg ételt. Sőt, hogy büszkélkedjek is Nektek, előfordult már az is, hogy három fogásos – leves, főétel és desszert – menüvel vártam haza a szüleimet egy hosszú nap után. A színpadon a ,,munkám” elismerése a taps, de a főzés sem marad jutalom nélkül, hiszen igazán nagy öröm az, amikor jó ízűen elfogyasztják az általam készített ételt úgy, hogy a tányéron semmi sem marad:)

 

A jövőmről is sokat kérdeztek, sokan azt akarjátok tudni, hogy maradok-e az éneklésnél vagy valami egészen más pályára készülök? Nos az éneklés egy nagyon fontos dolog az életemben, imádom csinálni, imádok színpadon lenni és amíg lehet addig szeretném is folytatni. De felnőtt koromban ezt már inkább csak hobbiként szeretném csinálni, hiszen régi nagy elhatározásom, hogy orvos legyek és ezt szeretném is megvalósítani. Ennek érdekében mindent elkövetek, azaz rengeteget tanulok, hiszen az a legfontosabb dolog ahhoz, hogy céljaimat elérjem.


Remélem sikerült néhány olyan infót közölnöm veletek, ami eddig nem volt teljesen tiszta velem kapcsolatban. Csatolok egy interjút (klikk ide az interjúhoz) is nektek, ahol keményen bár,de őszintén tettek fel nekem kérdéseket és magam is őszintén, ugyanolyan bátorsággal válaszoltam. Mindent megtudhattok rólam, hiszen ez vagyok én FÁSY ZSÜLIETT!
 

cd megrendelheto