logotype
image1 image2 image3 image4 image5

Interjú

Magántanulóként végezted el az általános iskolát, 13 évesen már el is ballagtál. A szüleid miért döntöttek a magániskola mellett?

Sokan azt hiszik, hogy a magániskola amolyan flancos dolog. Szerintem ez nem így van. Amagániskolában sokkal nagyobb odafigyelést kapunk, egyedüli diákként foglakoznak velünk a tanárok, ezért sokkal hatékonyabbak az órák. Persze mindenki tudja, hogy ezeknek az iskoláknak külön díja van, de szerencsére a szüleim meg tehették és tehetik ma is, hogy kellő képen a tanulásom mellé álljanak. Nem én vagyok az egyetlen magántanuló, az iskolában ahova jártam számos ismert szülő gyermeke volt a társam. Az sem szabad elfelejteni, hogy azok a szülők akik a művészvilágban dolgoznak, nem a szokványos napi munkarendben töltik a munkaidejüket és saját példámból látom, hogy ha sima általános iskolába jártam volna, sokszor nehéz lett volna megoldani a mindennaposkötelezettségeket. A magániskola pedig összeegyeztethető a szüleim programjaival.

Előre eltervezetten végezted el ilyen hamar az iskolát, vagy annyira jól ment, hogy menet közben kiderült, több osztályt is el tudsz végezni egy év alatt?

Nem volt előre megtervezve. Hatodik osztályos voltam, amikor kialakult bennem egy kép a jövőmmel kapcsolatban, amiben a nyelvtanulás is benne volt. Tudtam és most is tudom, hogy a perfect angolt csak úgy lehet elsajátítani, ha napi szinte gyakorlom. Ebből kiindulva felmerült bennem, hogy egy évre ki kellene mennem külföldre, nyelvet tanulni. A kérdés csak az volt, hogy mikor, hiszen ha az általános iskola után kihagyok egy évet, akkor 19 éves leszek mire leérettségizem. Gondolkoztam mitévő legyek. Az akkori tanárom ajánlotta, hogy mivel végig kitűnővel végeztem az előző éveket, próbáljak meg két évet elvégezni egy tanév alatt. Kétszer annyi időt kellett a tanulásra fordítanom, de megérte, hiszen sikerült és nem utolsó szempont, hogy ezt a két évet is kitűnővel zártam. Egyáltalán nem bántam meg.

Azt írták az újságok, az iskola miatt nincsenek is barátaid. Igaz ez?

Ez butaság! Nagyon sok barátom van, eleve az iskolából is és a magánéletből is. Gyakran járok velük moziba, plázázni, pont úgy, mint a többi gyerek. Sőt vidéken is vannak barátaim, akikkel a közösségi portálon tartom a kapcsolatot, és hol ők jönnek hozzám Pestre, hol én utazom el hozzájuk.

Soha nem hiányzott az általános iskola nyüzsgése, osztálytársakkal való hülyülés?

Nem tudom mi az aminek hiányoznia kellene. Nem érzem, hogy bármiből kimaradtam volna a magániskola miatt, hiszen az óra közi szünetekben mi is sokat játszottunk, sőt jártunk osztálykirándulásra, vagy éppenséggel nálunk is volt farsangi buli, ahol még be is öltöztünk.

Csodagyereknek tartod magad?

Dehogy! Miért lennék csodagyerek?? Én is követek el csínyeket, nekem is van privát levelezésem, vannak baráti titkaim pont úgy, mint másoknak is. Ha azért mondják rám, hogy csodagyerek, mert jól tanulok, akkor sokan vannak még az országban, akikre rá lehet mondani ezt a jelzőt. Amúgy ezen én mindig csak nevetni szoktam.

Mit csinálsz szabadidődben?

Ugyanazt mint a velem egykorúak. Mint mondtam járok moziba, plázába, chatelek a barátaimmal, és élem a tizenévesek világát. Naponta zongorázom, tanulok énekelni. Persze azt sem tagadom, nagyon sokat segítek a szüleimnek, nálunk otthon a házimunkából is épp úgy kiveszi mindenki a részét, mint bármi másban. Mi igazi összetartó család vagyunk. Szeretek sütni és apucinak segíteni főzni. Szeretem leírni a gondolataimat, amiből ma már dalok születtek, amit Sihell Ferry zenésített meg. Édesapámmal közösen megjelent CD-ken már voltak saját szerzeményeim, augusztus végén pedig megjelenik saját önálló albumom.

A nézők szeme láttára nőttél fel, de ennek megvoltak a maga hátulütői. Neked milyen negatív tapasztalataid vannak az elmúlt korszakból?

Nem tudom miért gondolják azt, hogy ez hátránnyal jár. Sérelmeim pedig nem igazán vannak, nem szoktam bántó dolgokkal találkozni. Persze vannak kommentelők, akik negatívan írnak rólam, név nélkül, de ezekkel nem foglakozom. Egy-egy koncerten, ahova több ezer ember jön el szórakozni a zenénkre, a tomboló közönség, olyan pozitív energiával tölt fel, hogy ha lenne is negatív sérelmem elfelejtetné velem.

Verebes István is kifakadt egyszer, azt hogyan viselted?

Tisztelettudó gyermek vagyok, nem fogok egy felnőttel harcba szállni. Persze hallottam a támadásáról, de engem nem érdekel. Persze az ismerőseim azt mondták, legyen az ő szégyene, hogy egy gyermeknek nekitámadt. Szerintem minden gyerek, aki reflektorfényben él, nem tudja kikerülni az esetleges sértéseket. A szüleim megtanítottak arra, hogyan kell az ilyen helyzeteket kezelni. Nem veszem magamra, ennyi az egész. Vannak sokkal fontosabb dolgok az életemben. Jó érzés töltött el, hogy édesapám kiállt mellettem és megvédett.

Elnézést kért tőled, van még harag benned?

Nincs, ő haragudott nem én. Igaz még gyermek vagyok, de ennyi bölcsességet tanultam a szüleimtől: „aki kővel dob, dobd vissza kenyérrel".

Édesapád egyengeti az utadat, mindenben egyetértetek vagy vannak vitatkozások?

A világon a legfontosabbak a szüleim. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy néha nem vitatkozunk, de melyik gyerek nem teszi ugyanezt? Imádom a szüleimet, ők is engem, legtöbbször egyet is értünk dolgokban, de ha valamiről más a véleményem, mindig meghallgatnak. Közösen pedig megtaláljuk a megfelelő megoldást. Tanácsot adnak, de hagynak önállóan dönteni.

Elképzelhető hogy az ő nyomdokaiba lépsz vagy egészen más terveid vannak a jövőt nézve? Mi leszel, ha nagy leszel?

Tisztelem, amit a szüleim létrehoztak Magyarországon, szinte egyedülállóan. 15 évig problémamentesen intézték a világszépségversenyek magyarországi versenyét, a Miss Universe-t és a Miss World-öt. A Laki Zsuzsi náluk lett Európa Szépe. 12 éve rendezik az ATV-n a Zeneexpresszt. Természetesen az sem lenne meglepő, ha tovább folytatnám, amit ők bevezettek, de ne szaladjunk az időbe ennyire előre...Szeretek énekelni. Nyilván én egy más zenei stílusban növök fel, kedvenceim közé tartozik: Justin Bieber, Selena Gomez, Lady Gaga. Ha kérem apától elvisz minden nagy zenei koncertre. Tudom, hogy terel engem, a zene világában. Voltunk a Demjén, Tom Jones és Katy Perry valamint Lady Gaga koncerten is. Szeretnék továbbtanulni, régi nagy álmomat elérni, hogy orvos legyek. Jelenleg ez a jövőbeli képem.

Mikor és miért lett Zsülikéből Zsüliett?

Én Zsüliettnek születtem. Amikor kicsi a gyermek, akkor kicsinyítő képzővel szokták becézni. A Máriát-Marikának, a Nikolettet-Nikikének vagy a Józsefet-Józsikának. Ahogy növök, úgy mint minden normális ember szereti, ha a nevén szólítják. Nagyon érdekes, mert pillanatok alatt, ahogy az eredeti nevemre, vagyis a Zsüliettre visszatértem, rövid idő alatt minden barátom megszokta és becézés nélkül szólít.

Énekelsz sokszor közönség előtt -- tehetségkutató versenyre jelentkeztél már, vagy ez inkább csak hobbi?

Nem jelentkeztem sehova. A tehetségkutatóra az emberek a lehetőségek miatt jelentkeznek, az viszont nekem meg van. A tehetséget pedig a nézők döntik el. Egy-egy rendezvényen a dalaimat együtt énekli velem, s a végén nagyon sok autogramot kérnek tőlem, ami jó érzéssel tölt el. Mint már említettem augusztus végén megjelenik első önálló lemezem, saját szerzeményekkel, jelenleg erre koncentrálok. Ha azt a kérdést teszik fel nekem, hogy mi a hobbim, akkor mondhatnám azt is: igen, az éneklés az egyik kedvenc hobbijaim közé tartozik.

cd megrendelheto